Despre Hopa-trop

Compania de teatru Hopa-Trop, este o formă independent de teatru, care isi propune realizarea de spectacole pentru copii cu vîrsta foarte mică 0-6 ani, ajutând la formarea unui public mic pentru viitorul public mare, gata să recepteze și să inteleagă actul teatral de mai tirziu.
Noi ne dorim apropierea copilului mic de arta si de procesele artistice, care le cultiva inteligenta emotionala ajutindu-i să-si dezvolte armonios sensibilitatile si competentele.
Specificul companiei de teatru Hopa-Trop ( prin lumea copilului mic) este atît muzica live, care va insoti toate spectacolele trupei( realizata de doi muzicieni) cît si natura spetacolelor, care se vor adresa categoriei de virstă mică (0-6 ani) ,spectacole nonverbale bazate pe miscare, joc, imagine, sunet, culoare, elemente atit de mult intilnite in viata copilului mic.

Spectacolele noastre au loc la Clubul Țăranului și la festivalurile la care suntem invitați.

Artiști:
Beatrice Iordan

Cu o bogată experienţă în lucrul cu copiii, Beatrice Iordan a absolvit secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete a Facultăţii de Teatru – Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, şi studii de master în cadrul aceleiaşi universităţi în domeniul regiei spectacolului de animaţie. Pasionată de muzică, pictură şi nu în ultimul rând de teatru, Beatrice Iordan este în prezent coordonatoarea unei serii de ateliere de teatru de animaţie pentru copii şi tineret. Din 2003 este membră a ansamblului vocal-instrumental „Trei parale”, care s-a consacrat muzicilor urbane de tradiţie orală din România secolului al XIX-lea.

Ana-Maria Cucuta
Ana Maria Cucuta este actriţă şi artist păpuşar, absolvind în 2008 Universitatea de Arta Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, Bucureşti, secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete. A urmat apoi 2 ani de Master în Arta Actorului, specializarea Commedia dell’ Arte. A avut numeroase proiecte de teatru, film şi televiziune, cursuri de construcţie de păpuşi, ateliere; a experimentat stepul, pantomima, clowneria şi acrobaţiile pe corzi. Proiectele de teatru pentru copii sunt unele dintre cele care i-au rămas cele mai dragi, actriţa păstrând amintiri frumoase de la fiecare.
Florin Iordan
Membru al trupei de muzică veche românească „Trei Parale” şi etnomuzicolog, Florin Iordan este un maestru al fluierelor şi un iscusit interpret la cobză şi caval. A întreprins numeroase cercetări de teren în diferite regiuni ale României (o parte din ele pe cont propriu, chiar înainte de a se angaja în muzeu), lucrând cu diverşi muzicieni de tradiţie orală. A participat alături de Speranţa Rădulescu şi Costin Moisil la realizarea ultimelor 17 CD-uri ale seriei de muzică tradiţională „Ethnophonie” şi a organizat numeroase concerte, festivaluri sau animaţii muzicale.
Daniel Pop
Daniel Pop şi-a început pregătirea la şcoala de muzică din Baia Mare. Mai târziu, pe când era student la Braşov, a învăţat să cânte la blockflote şi fluier ţărănesc. Ajuns în Bucureşti, s-a alăturat consortului de blockflote Lyceum Consort, cântând vocal, din fluier sau ca percuţionist. În 2005 s-a alăturat grupului „Trei Parale”. A participat la ateliere şi tabere dedicate fie fluierului, fie percuţiei. Este interesat în egală măsură de muzicile vechi, scrise sau tradiţionale dar şi de reinterpretările moderne şi fuzionale ale acestora.
Advertisements

One thought on “Despre Hopa-trop

  1. Pingback: AGENDA CULTURALA PENTRU COPII – luna mai (partea 1) | Agenda culturala pentru copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s